Esti la furat? :)

Proiectul Heritage Romania

December 21, 2015 Heritage Romania

Heritage România

Un jurnalist şi scriitor, Alex Rădescu, şi un artist fotograf , Irinel Cîrlănaru, au pornit prin Europa, pe urmele unor personaje şi fapte de istorie şi cultură româneşti. Subiecte mai putin cunoscute, controversate, uneori de maximă importanţă în istoria Europei, dar destul de puţin popularizate în România.

Traseul proiectului „HERITAGE ROMÂNIA” a fost prin Ungaria, pe urmele lui Pavel Chinezu, marele comandant de oşti din vremea lui Matei Corvin; la Praga, pe urmele lui Mihai Viteazul, venit aici în audienţă la Împăratul Rudolf al II-lea; la Viena- acolo unde austriecii cinstesc şi azi ajutorul dat în secret, la asediul din 1683, de domnitorul Şerban Cantacuzino, desi vasal al turcilor; la Kufstein ( Austria) unde au fost închişi Sf. Martiri Ardeleni din sec. XVIII; la Bolzano (Italia), unde este înmormântat primul Basarab pe tronul Muşatinilor – domnitorul Petru Şchiopul; şi punct final, Marsilia – la mănăstirea fondată de Sf.Ioan Casianul (înmormântat aici), cel care a realizat o punte spirituală între Răsărit şi Apus.

Peste 6.600 de kilometri de istorie românească, pentru subiecte care acoperă perioada secolele V-XVIII.

Am fotografiat, am filmat, am luat interviuri şi notiţe. Am avut acces în diverse
muzee prestigioase, am stat de vorbă cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, istorici, muzeografi.Am strâns un bogat material care urmează a fi valorificat în expoziţii itinerante de fotografie, un volum tipărit şi film-documentar.

Dar pentru toate aceste lucruri avem nevoie şi de susţinere financiară. Puteţi susţine şi voi “Heritage România” donând orice sumă în contul Asociaţiei ALEXANDRICA, pe care am fondat-o în acest scop:
RO30BACX0000000939929001 – UNICREDIT TIRIAC BANK, Sucursala Magheru (CIF: 32484936)
alexandrica.ro
heritage-romania.ro

Mulţumiri speciale: Oltin Hurezeanu!

Cine suntem:

Alexandru Rădescu – Născut în 1977 în Târgu Jiu, deţine Licenţă în
Jurnalism şi un Masterat (Hyperion). În prezent, redactor la Revista Biz.
În perioada 2004-2014 s-a ocupat de pagina IT&C de la Jurnalul Naţional şi Jurnalul.ro. Perioadă în care a fost desemnat „Jurnalistul IT&C al anului” în Gala Comunic@ţii Mobile (2008) şi a obţinut premiul „Tânărul Jurnalist al anului, secţiunea IT&C” (2010), eveniment organizat de Freedom House.
Co-autor al volumului „Jurnal athonit.Pagini de ucenicie” (Ed.Filos, 2013), alături de Paul Slayer Grigoriu. În iunie 2015 i-a apărut volumul „ATHOS.Însemnările netăcutelor cărări” (Ed.Doxologia) iar în octombrie volumul de poezie „Neşlefuitele poeme”, co-autor alături de Cristian Boroş (Ed.Filos)

Irinel Cîrlănaru – fotograf profesionist, un argeşean născut în oraşul Mioveni, dar care locuieşte acum în Bucureşti. A terminat cursurile Școlii Populare de Arte din Piteşti, secţiile fotografie şi chitară. Licenţiat în istorie, în cadrul Universităţilor din Pitești şi Babes Bolyai din Cluj-Napoca, Irinel a colaborat ca fotograf şi grafician cu mai multe companii. Are la bază studii de specialitate în Managementul Culorii, dar şi traininguri în Fotografie şi Design. Irinel Cîrlănaru are lucrări prezentate în expoziţii de fotografie din ţară şi străinătate. Mai multe, pe cirlanaru.ro/

Muzica trailer: Doxent Zsigmond – Arcane

Related articles